02 juuni 2009

Hinnang virtuaalsele õppetunnile.

Pealkiri: "Kus asub kunst?"Autor: Margit Ott, Konguta Kool, 2005 II kooliaste, 5. klass.Materjal lähtub kunsti õppekavast: kujundilise mõtlemise arendamine, kaasaja kunstiliste väljendusvahendite kasutamine, kujundi mõtestamine. Materjal kajastab väikeses maakoolis 5. klassis 2 õppetunni jooksul reaalselt läbiviidud projekti, mille tulemused ehk parimad õpilastööd saadeti rahvusvahelisele konkursile Austriasse (ja mis said seal ka tunnustuse osaliseks).
Materjal on vormistatud PPT esitlusena MS Office`i pakutud skeemi "Virtuaalne õppetund" raamides. Kahjuks sisaldab enamus slaide algset juhendmaterjali, lisatud on ainult projekti pealkiri. Fotodelt saame aimu ka klassist ja mõnest valminud õpilastööst. Kirjeldus on suunatud tundi ümbritsevale (tingimused, programmid, õpetajad) ja tulemusele. Tulemus antud kooli ja õpilaste jaoks oli kahtlemata olemas, kuid sama materjali teine õpetaja kasutada ei saaks. Ei selgu, millisest küsimusest või probleemist klass ajurünnakut alustades lähtus, millist pildimaterjali lastele näidati (kas üldse näidati) ja kuidas saavutati see aktiivne ja huvitatud hoiak, millega lapsed oma vahvaid töid teostasid. Näib, et õpetajal on aega väheks jäänud, et i-le punkt panna.
Kokkuvõte: inspireeriv, kuid õppematerjaliks sobimatu. Samas sisaldab juhendmaterjali Virtuaalse Õppetunni loomiseks, millest ma polnud seni teadlik.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar